Club Salud Natural

Comparte,Publica,Socializa,Comenta,Disfruta

Autoclaaf tandartspraktijk gebruikerstips

Autoclaaf testen?
We hebben een grote showroom in Rotterdam waar je al onze apparatuur kunt uitproberen, waaronder de tandheelkundige autoclaaf. Onze specialisten beantwoorden al je vragen en leggen haarfijn uit hoe de apparatuur werkt. Samen komen jullie tot de best werkende oplossing.

Autoclaaf gebruikerstips
Bij het gebruik van de autoclaaf is het belangrijk op de volgende zaken te letten:

Zet er niet te veel instrumenten en voorwerpen in;
Vul de autoclaaf met gedestilleerd water;
Sluit de waterkraan af en zet de hoofdschakelaar uit als je de autoclaaf lange tijd niet gebruikt;
Voer regelmatig testprogramma’s uit, zoals de Helixtest (controle vacuümcapaciteit) en de Bowie & Dick test. Hiermee test je of er lucht aanwezig is als de stoompenetratie plaatsvindt. Indien dit zo is werkt de autoclaaf niet goed genoeg en is er onderhoud nodig.


Wat raden wij aan voor een tandartspraktijk
Voor een tandartspraktijk zijn bepaalde hygiënerichtlijnen opgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waardoor het overdragen van ziektes wordt geminimaliseerd. Voor het steriliseren van instrumenten gelden de volgende richtlijnen voor tandartspraktijken:

Sterilisatie is vereist voor kritisch instrumentarium, stoffen en dergelijke, die rechtstreeks in contact komen met steriele weefsels of organen.
Sterilisatie van instrumenten die bestemd zijn voor hergebruik, vindt plaats in een stoomsterilisator.


Voor het stoomsterilisatieproces zijn met name de verwijdering van lucht uit de stoomsterilisator, holle instrumenten (ultrasone reinigen tandenUV-sterilisator)en uit de verpakkingen van belang naast het drogen van de gesteriliseerde producten.

Door deze tips op te volgen kunt u ervoor zorgen dat uw autoclaaf veilig en effectief werkt om de tandheelkundige instrumenten in uw tandartspraktijk te steriliseren en infecties te voorkomen.

https://oyodentanl.666forum.com/t2-topic#2
https://cycluask-jieuss-mcliaodly.yolasite.com/

Visitas: 74

Responde a esto

Publicidad

twitter

Facebook

© 2024   Creado por DieteticaExpress.   Tecnología de

Contactar  |  Emblemas  |  Informar de un problema  |  Términos de servicio